Bygden

Börringe är en liten socken i Svedala kommun som ligger ett par tre mil öster om Malmö och tre mil söder om lärdomsstaden Lund. Vill du ta dig till Österlen tar det bara 30 minuter på E 65 och vips så är du i Ystad. Till havet i söder kör vi till på tjugo minuter.

Naturen är en av de vackraste i Sverige. Landskapet är starkt kuperat. Vackra bokskogar omkransar leende små insjöar eller bördiga åkrar, som ”ger denna romantiskt sköna karaktär av äkta sydskånsk frodighet och trygghet”.

Djurlivet i Börringe är mycket rikt. I Börringesjön häckar knölsvanen och Skyttanäbbet är sedan gammalt ett tillhåll för hägern. I markerna strövar hare, fasan, dovhjort, rådjur och vildsvin. Tack vare en utmärkt viltvård på godset Börringe Kloster har rådjursstammen som vid 1800-talets mitt var mycket liten förökats.

Föreningslivet inkluderar Föreläsningsförening, Bygdeförening, Sockenråd och vårt föräldrakooperativ Börringebarnen. Tillsammans har vi en föreningsallians och försöker samverka när möjlighet ges.