Om förskolan

När Börringebarnens förskola öppnade 1989 gick här en handfull barn, och allt eftersom åren gått har verksamheten utökats. Tidigare gick barnen hos oss så länge som till nioårsåldern eftersom vi bedrev sexårsverksamhet och fritids.

Våra öppettider är måndag-fredag 06.30-17.30. Vi har stängt alla röda dagar samt fyra dagar per år (två per termin) för att personalen ska planera. Under två veckor på sommaren storstädar vi våra lokaler. Dessa veckor bedrivs ingen verksamhet på Börringebarnen.

Börringebarnen är en föräldrakooperativ förskola i Börringe i Svedala kommun för barn i åldrarna 1-5 år. På Börringebarnen arbetar 4 förskollärare, 5 barnskötare, kock och lokalvårdare i ett av Börringeklosters gamla magasin.

Förskolan ligger på vägen från Skurup till Malmö eller Lund. Våra barn har genom åren till stor del kommit från Skurup. Pendlar du till Malmö eller Svedala så ligger vi på vägen.

Det går bra att gå på vår förskola även om man tillhör en annan kommun som till exempel Skurup. Det innebär inget praktiskt för er som föräldrar utan vi från förskolan sköter all kommunikation mot Skurups kommun.

Alice cyklar 22